News

O veste buna pentru elevi: Alocatiile se vor dubla!!! #LIKE #SHARE

Copiilor romani, si asa printre cei mai saraci din Europa, li s-a facut miercuri putina dreptate. La propunerea liberalilor, deputatii au decis ca alocatiile de stat sa creasca de la 42 la 84 de lei.

Organizatia Salvati Copiii Romania considera ca alocatia de stat, acordata in prezent copiilor care au implinit 2 ani, reprezinta o suma de bani (42 de lei, respectiv 84 lei pentru copilul cu dizabilitati) nesemnificativa pentru familie, neputand constitui un sprijin pentru parinti in asigurarea drepturilor fundamentale ale copilului lor. „Doar prin economisirea pentru 20 de luni a alocatiei se poate ajunge la valoarea unui salariu minim pe economie”.

C  onform sursei citate, in Romania sunt 3.742.418 de copii, la o populatie de 19.947.311, procentul copiilor in risc de saracie si excluziune sociala fiind de 48,5% – pe locul doi in Uniunea Europeana, dupa Bulgaria 51,5%, dar la mare distanta de media europeana 27,7% (conform Eurostat).

Guvernul trebuie sa gaseasca fonduri suplimentare si pentru copiii cu handicap. Acestia vor primi 200 de lei lunar, in loc de 84 in prezent.

Peste 32 de milioane de euro ar trebui sa plateasca statul in plus, in fiecare luna, pentru cei aproximativ trei milioane si jumatate de minori. Pana acum, alocatia lor era una dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana, unde copiii primesc in medie 200 de euro in fiecare luna.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.