#JitaruIonelBLOG

#ȘtireaBRAVO- Cinci medalii pentru elevii romani la Olimpiada Internationala de Matematica 2017

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiţie dintre olimpiadele internaţionale de ştiinţe.  Competiţia internaţională a fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi a fost organizată la Braşov, într-o formulă ce a inclus şapte state.

La ediţia din 2017 au participat peste 600 de concurenţi din 110 ţări, iar lotul olimpic român  de Matematică a obţinut cinci medalii, dintre care trei medalii de argint (Filip-Alexandru Ion de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Mihnea-Gabriel Doica şi Ştefan Tudose – elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi două medalii de bronz (Ciprian Mircea Bonciocat (argint în 2015 şi 2016) , Mihnea-Andrei Ocian – elevi la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” București), plus o menţiune(Alexandra Timofte tot de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti). BRAVO LOR!

Profesorii coordonatori au fost: Radu Gologan (profesorul universitar doctor la Universitatea Politehnica din Bucureşti) și Mihai Chiş ( lector universitar doctor la Universitatea de Vest din Timişoara).

Olimpiada Internaţională de Matematică a avut loc în perioada 12 – 23 iulie, și a fost organizată la Rio de Janeiro.  (sursă informații MEN EDU) #JitaruIonelBLOG

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.