#JitaruIonelBLOG

Cele mai frumoase citate despre matematica (citate matematicieni celebri)

„Ştiinţa nu e tristă decât pentru unii”, credea matematicianul Grigore Moisil, considerat părintele informaticii româneşti. În timp ce mulţi profesori de matematică au rămas în amintirea elevilor ca persoane plictisitoare, mult prea serioase, Grigore Moisil a făcut istorie nu doar prin teoremele sale, ci şi prin vorbele de duh cu care şi-a amuzat colegii şi cursanţii şi pe care le-a lăsat generaţiilor următoare:

„Matematician nu este cel ce știe matematică, ci cel ce creează matematică.”

„Spre deosebire de vin, ştiinţa nu trebuie lăsată să se învechească.”

„O teoremă e o scrisoare de dragoste către un necunoscut, către acela care îi prinde nu numai înţelesul, ci şi toate subînţelesurile.”

„Ce este un pesimist? Un optimist bine informat.”

„Un prieten îi spune într-o zi: Matematica asta pe care o predici tu, m-am saturat de ea până peste gât! Moisil: Dar matematica se face de la gât în sus!”

„Profesorul Moisil, la 65 de ani, după ce şi-a scrântit piciorul: Ştiam că la vârsta mea te scrânteşti la cap, nu la picior.”

„Cineva l-a întrebat: Credeţi că e potrivit ca un profesor să facă glume la cursuri?. Profesorul Moisil a răspuns: Ştiinţa nu e tristă decât pentru unii.”

Puteţi urmări alte câteva „mostre” de umor ale savantului Grigore Moisil în acest interviu aflat în arhiva TVR şi publicat pe YouTube.

Citatul meu favorit este: „Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul.” Galileo Galilei

Alte citate:

„Matematica este ştiinţa care trage concluzii necesare.” Benjamin Peirce

„Multă lume greşeşte la adunare, dar matematica rămâne matematică.” Istrate Micescu

„Matematica este muzica raţiunii.” James Sylvester

„Matematica este o limbă şi o ştiinţă.” Lucian Blaga

„Muzica e matematică, dar matematica nu poate calcula muzica.” Tiziano Terzani

„Egalitatea nu există decât în matematică.” Mihai Eminescu

„Matematica este singura metafizică bună.” Lord Kelvin

„Lumea este condusă de numere” Pitagora

„Nu vă faceţi griji cu dificultăţile voastre la matematică. Vă asigur că ale mele sunt chiar mai mari!” Albert Einstein

Matematică aplicată

Mulţi escroci, precum se ştie,
Au făcut la noi avere,
Aplicând cu dibăcie
Ridicarea la putere.

de Mitică Ion din Zece ani de epigramă(2007)

surse: descopera.ro, autori.citatepedia.ro



 În mai 2014 am început acest proiect (#JitaruIonelBLOG -un „blog dedicat elevului”din dorința de a ajuta în mod gratuit cât mai mulți elevi (dar și părinți) cu materia ce sperie pe toată lumea: MATEMATICA! La acest proiect lucrez SINGUR, din pasiune, în timpul meu liber! Iar munca mea este răsplătită prin succesul de care se bucură acest blog, milioane de utilizatori au accesat materialele postate de mine. Vă mulțumesc!

 Mă bucur să vă anunț că astăzi am ajuns la 23 de MILIOANE DE VIZITE pe blog! Vă mulțumesc și mă bucur că materialele postate de mine vă sunt de ajutor!

total.general


VEZI ȘI:


Dă te rog un SHARE (o distribuire) pe facebook(în diverse grupuri) la acest articol (și un TAG în comentarii) ca să știe și alți prieteni(colegi) de-ai tăi de existența acestor materiale (sau un share pe alte rețele de socializare)! MULȚUMESC! SUSȚINE ACEST BLOG CU UN LIKE LA PAGINĂ: facebook.com /ProfesorJitaruIonelBLOG

Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 19000 de membri. În acest grup, elevi care poate nu își permit meditații la matematică sau elevi care pur și simplu nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup vă va oferi ajutorul!

*VEZI când vine vacanța aici: CALENDAR AN SCOLAR 2019-2020 (STRUCTURA NOULUI AN SCOLAR)

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.