#BackToSchool

An scolar 2023-2024 (clasa a 8-a): Test initial la matematica (cu rezolvare)

An școlar 2023-2024 (clasa a VIII-a): Test inițial la matematică (cu rezolvare -barem de corectare). Programa la matematică în noul an școlar

A). Clasa a VIII-a: Test inițial la matematică (cu rezolvare -barem de corectare) -an școlar 2023-2024:


REZOLVARE PARTEA I:

rezolvare-partea-1-2020-2021-part1rezolvare-partea-1-2020-2021-part2


REZOLVARE PARTEA a II-a –BAREM de corectare TEST inițial (în format imagine):

  • RECAPITULARE! Să ne reamintim cum rezolvăm un sistem prin metoda reducerii (include rezolvarea exercițiului 2 de la Partea a II-a):
  • Ce presupune metoda reducerii (aplicată în rezolvarea de mai jos):
    • se stabilește necunoscuta care va fi redusă și se înmulțesc cele două ecuații ale sistemului cu numerele corespunzătoare astfel încât prin adunarea ecuațiilor obținute(după înmulțire) aceasta să se reducă. Se obține o ecuație cu o necunoscută;
    • se rezolvă ecuația cu o necunoscută obținută;
    • se revine cu necunoscuta determinată în una din cele două ecuații ale sistemului inițial și se determină și cealaltă necunoscută.

rezolvareSistem-test-initial-clasa8-2020-2021

*clasa a 8-a: Vezi noile modele de Evaluare Națională -TESTE DE ANTRENAMENT (Matematică și Limba română) -publicate de Ministerul Educației


Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

  • Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 27000 de membri. În acest grup, elevi și părinți care nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup vă va oferi ajutorul!

1

Haide și tu în grup, e GRATUIT!

 Dacă ești pasionat de matematică sau pur și simplu te pricepi la mate, haide și tu în grup să îi ajuți pe alții să rezolve anumite exerciții sau chiar să propui exerciții și rezolvări!!! 

*Cel mai ușor este să faci o poză cu telefonul la exercițiul pe care nu știi să îl rezolvi și postează poza pe facebook! Important e să se înțeleagă cerința!

#QAMatematica

#JitaruIonelBLOG


B). Clasa a VIII-a: Programa la matematică -an școlar 2023-2024:

VEZI ȘI: Noua programă la MATEMATICĂ adoptată de Minister la clasa a 8-a (an școlar 2023-2024)

Aveţi mai jos noua programă şcolară pentru disciplina MATEMATICĂ (adoptată de minister la clasa a 8-a). Noua programă şcolară pentru clasa a VIII-a se aplică în sistemul de învățământ începând cu anul școlar 2020-2021 si este valabila si in acest an scolar (2023-2024)!

În format pdf:

 Nu uitați să folosiți butonul de search pentru a căuta anumite materiale dar și meniul blogului. Pe blogul meu găsiți lecții de matematică cu exerciții rezolvate de gimnaziu și liceu, modele rezolvate de Evaluare Națională și BAC, arhivă EDU de modele pentru toate materiile, și orice noutate ce ține de educație(calendare școlare, calendarul examenelor din fiecare an, concursuri școlare, simulări, sesiuni de examene, rezultate de la examene sau de la admitere și multe altele).


PENTRU PRINTARE!

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Categorii:#BackToSchool, #JitaruIonelBLOG, GIMNAZIU

Etichetat ca:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.