News

BACALAUREAT 2014 Subiectele şi baremele de la proba de limbă română scris pentru olimpici şi sportivi

Olimpicii şi sportivii care participă în vară la competiţii internaţionale sau care vor susţine admiterea la universităţi din străinătate au susţinut luni, la Ploieşti, proba de limbă şi literatura română a bacalaureatului. Ministerul Educaţiei a publicat subiectele şi baremele pentru ambele profiluri, uman şi real.
Aproximativ 160 de olimpici şi sportivi din întreaga ţară, care participă la competiţii internaţionale în iulie, când este programat bacalaureatul clasic, susţin în perioada 19-29 mai, la Ploieşti, sesiunea specială a Bacalaureatului. Este pentru al doilea an, consecutiv, când BAC-ul olimpicilor este organizat la Ploieşti, la Colegiul Naţional Mihai Viteazul.
Luni, aceştia au susţinut proba scrisă de limba şi literatura română, defalcată pe profil real şi uman. În timp ce “realiştii” au avut la subiectul mare un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie ale unui personaj dintr-un text dramatic studiat, în timp ce “umaniştii” au avut de caraterizat personaje din Camil Petrescu.

SUBIECTELE LA PROFILUL UMAN
BAC OLIMPICI ROMANA 2014- profil UMAN
BAREM UMAN
BAC ROMANA OLIMPICI 2014-barem profil UMAN
SUBIECTELE LA PROFILUL REAL TEHNOLOGIC(PDF)
BAC olimpici romana 2014-TEHNOLOGIC
BAREM LA PROFILUL REAL TEHNOLOGIC(PDF)
226148239-E-a-Romana-Real-Tehn-2014-Bar-10

106 olimpici sportivi şi 51 de olimpici internaţionali la chimie, informatică, biologie, matematică, fizică, limba rusă, astronomie şi astrofizică, geografie sau olimpici care îşi dau admiterea la universităţi din străinătate susţin la Ploieşti BAC-ul special. În ceea ce priveşte sportivii, absolvenţii de liceu care participă la BAC-ul special, fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale şi sunt campioni la gimnastică aerobică, powerlifting, fotbal tenis, lupte, înot, canotaj, şah, scrimă, triatlon, judo, tenis, haltere, tir sportiv, baschet, ciclism, atletism, orientare, box, karate, schi, biatlon, handbal şi călărie. Candidaţii de la BAC-ul special vor susţine probele scrise între 26-29 mai, după cum urmează: • 26 mai – Limba şi literatura română • 27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie • 28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie) • 29 mai – Limba şi literatura maternă Rezultatele se vor afişa pe 29 mai până la ora 18:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 18.00 – 20.00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 30 mai.

Categorii:News

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.