News

Cinci medalii de de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2014

   Şase medalii (cinci medalii de aur şi o medalie de argint) este bilanţul lotului olimpic de juniori al ţării noastre la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Macedonia (Ohrid), în perioada 21 – 25 iunie. Elevii români au obţinut 5 dintre cele 7 medalii de aur acordate oficial şi cel mai mare punctaj realizat de o ţară în ultimele 5 ediţii ale Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (222 de puncte). În urma acestor performanţe, România a ocupat locul I în clasamentul pe naţiuni, pe poziţiile următoare situându-se, în ordine, Turcia, Serbia şi Bulgaria.


news


  Medaliile de aur au fost obţinute de Antonie Ciocan (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Ciprian Mircea-Bonciocat (clasa a VIII-a) şi Alexandru Pascadi (clasa a IX-a), ambii elevi ai Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, respectiv Tudor Plopeanu (clasa a VIII-a) şi Alexandru Mihalcu (clasa a IX-a), elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Ciprian Mircea-Bonciocat s-a numărat şi printre laureaţii ediţiei de anul trecut, când a câştigat o medalie de argint. La ediţia prezentă, medalia de argint a fost cucerită de Mihnea Doica, elev în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

   Delegaţia României a fost condusă de profesorul Marius Perianu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina şi de profesorul Andrei Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara. Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România au participat ca observatori în juriul olimpiadei profesorii Mircea Fianu (Şcoala cu clasele I – VIII nr. 19 din Bucureşti) şi Cristian Mangra (Şcoala Centrală din Bucureşti). La pregătirea lotului de juniori au participat şi profesorii Cristian Lazăr de la Colegiul Naţional din Iaşi şi Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Tulcea.

   Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an a OBMJ au participat 66 de concurenţi din 11 ţări. De asemenea, au fost prezente, cu statut de invitat, echipe din 7 ţări din afara zonei balcanice.
#profuldemateonline

 BRAVO LOR!!!

Categorii:News

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.