News

Elevii îşi pot contesta notele din catalog. Ce părere aveți? Sistemul transformă profesorii in decorațiuni?!

school


Elevii nemultumiţi de notele primite pot face contestaţie. Aşa arată noul regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, publicat de Ministerul Educaţiei.

Până acum se puteau contesta doar notele de la examene. De acum însă, elevii îi pot cere profesorului ca, în termen de cinci zile, să justifice notele date la lucrări.

În situaţia în care argumentele nu sunt considerate satisfăcătoare, elevul sau părinţii săi pot cere directorului şcolii reevaluarea lucrării scrise.

Pe de altă parte, potrivit noilor prevederi, profesorii nu au voie să agreseze verbal, fizic sau emoţional elevii, trebuie să aibă o ţinută morală demna şi un comportament responsabil.

La rândul lor, elevii nu trebuie să aibă comportamente jignitoare şi discriminatorii şi le este interzis să participe la proteste care afectează desfăşurarea cursurilor sau să blocheze căile de acces în spaţiile de învăţământ.


1 răspuns »

  1. Este incalificabil. Mă îndoiesc că cei care sunt responsabili de asemenea hotărâri au lucrat vreodată la clasă, și cu atât mai mult că s-au întrebat cum va arăta societatea de mâine.Vom avea tineri care cred că li se cuvine totul și nu au nici o datorie. Le propun celor responsabili pentru asemenea aberații să-și arunce mai des privirea pe stradă pentru a remarca cum arată și cum se comportă cea mai mare parte a tinerilor noștri.O societate fără indatoriri și fără responsabilități este o masă de indivizi ușor de manipulat, fără trecut și fără viitor, cam ceea ce vor să facă din noi aleșii noștri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.