News

A fost retras ordinul ministerului educatiei din 2013 ? un proiect de ordin de ministru prin care în jur de 5.000 de angajaţi din sistem şi-ar fi pierdut locul de muncă

Ministrul Educaţiei a declarat că a retras ( Oare?) un proiect de ordin de ministru din decembrie 2013, care a generat controverse în presă. Dacă ordinul ar fi fost avizat, în jur de 4.000 – 5.000 de angajaţi din sistemul de educaţie de stat şi-ar fi pierdut locul de muncă.

vcv


Proiectul preciza că în învăţământul preşcolar, la nivelul fiecărui judeţ, posturile didactic auxiliare (inclusiv posturile de conducere) şi posturile nedidactice din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat s-ar fi normat având în vedere o medie de 1/90 elevi/preşcolari pentru personalul nedidactic.

Proiectul de ordin de ministru a ajuns la sindicatele din învăţământ înainte să treacă efectiv prin mâinile noului ministru al Educaţiei, au explicat surse din minister .

 Sorin Cîmpeanu a declarat că proiectul este scris în decembrie 2013, deci pe vremea ministrului Remus Pricopie, adăugând că documentul nu are avizul şi susţinerea sa. El a transmis mai departe, printr-un comunicat de presă, că a retras proiectul intern care a generat neînţelegeri. De asemenea, Cîmpeanu a mai spus în cadrul unei conferinţe de presă de la Arad că funcţionarii din minister, care au promovat proiectul neavizat, riscă sancţiunile legale care se impun.

Proiectul de Ordin al ministrului Educatiei

sursa adevarul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.