News

Cum se completează cererea de înscriere la clasa pregătitoare 2015. Topul scolilor generale care scot elevi eminenţi

Luni au început înscrierile pentru clasa pregătitoare şi clasa I. Din 23 februarie şi până pe 3 martie, părinţii pot depune dosarele la şcoli şi, ca în fiecare an, bătaia mare se dă pe şcolile cele mai bune. Specialiştii în Educaţie au explicat care sunt acestea.

Cererile-tip de înscriere la clasa pregătitoare 2015 pot fi completate şi validate direct la şcoală sau online. Formularul este disponibil de site-ul Ministerului Educaţiei şi pe site-urile inspectoratelor şcolare. Însă, după completarea cererii online, părintele va trebui să meargă la unitatea de învăţământ la care doreşte înscrierea copilului, pentru validarea cererii. Dosarul de înscriere la clasa pregătitoare 2015 trebuie să conţină: o cerere-tip de înscriere completată copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal copie şi original al certificatului de naştere al copilului documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I (acolo unde este cazul) alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generaleşi/sau specifice (acolo unde este cazul)

VIDEO AICI: http://adevarul.ro/educatie/scoala/video-completeaza-cererea-inscriere-clasa-pregatitoare-2015-1_54ec4454448e03c0fdef6b62/index.html

Clasa pregătitoare 2015: calendarul înscrierii

  • 18 – 26 februarie – va fi organizată în şcoli „Ziua a porţilor deschise”, în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare 2015 şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.
  • 23 februarie – 13 martie – vor fi completate de părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.
  • 20 – 21 martie – vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.
  • 23 martie – vor fi afişate locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului.
  • 24 martie – 3 aprilie – vor fi depuse la secretariatul şcolii cererile de înscriere, în această etapă 10 aprilie – vor fi afişate listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare 2015
  • 14 – 17 aprilie – vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere.
  • Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 – 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I. 23 februarie – 13 martie 2015 – vor fi depuse solicitările de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie, iar între 23 martrie şi 3 aprilie se depun solicitările de înscriere părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât cea de circumscripţie. 7 – 9 aprilie – cererile de înscriere pentru clasa pregătitoare 2015 la şcoala de circumscripţie se soluţionează în perioada 16 – 20 martie, iar la altă unitate, în intervalul. 10 aprilie – vor fi afişate la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

    Părinţii ai căror copii vor merge în toamnă pentru prima dată la şcoală au intrat începând de luni în febra înscrierilor, iar alegerea şcolii unde copilul va lua prima dată contact cu studiul nu este una uşoară. Teoretic, fiecare preşcolar are un loc rezervat la şcoala de circumscripţie, în funcţie de adresa de domiciliu, însă din ce în ce mai mulţi bucureşteni caută să-şi dea copiii la şcoli cu renume, care de-a lungul timpului au scos olimpici sau de unde absolvenţii claselor a VIII-a au ajuns la cele mai bune licee din Capitală. De aceea, la aceste unităţi de învăţământ, concurenţa pe locurile suplimentare este acerbă, şi, pentru a se asigura că prind un loc pentru micuţii lor, părinţii îşi fac viză de flotant în cartierele unde se află şcolile bine cotate

Şcolile generale care dau elevi pentru licee de elită . Şcoala generală oferă baza educaţiei unui elev, îi asigură accesul la licee de elită şi îi imprimă plăcerea pentru studiu sau, din contră, aversiunea. Aşadar, un criteriu important de luat în considerare în alegerea unei şcoli bune este accesul absolvenţilor la cele mai bune cinci colegii din Bucureşti: „Sf. Sava“, „Tudor Vianu“, „Gheorghe Lazăr“, „Mihai Viteazul“ şi „George Coşbuc“. În funcţie de acest criteriu, în anul şcolar 2013-2014, cei mai mulţi elevi admişi la cele cinci licee au provenit de la Şcoala Gimnazială Nr. 79 din sectorul 4; Şcoala Generală Nr. 56 „Jose Marti“ din sectorul 2; Şcoala Gimnazială Nr. 195 din sectorul 3; Şcoala Gimnazială „Ion Heliade-Rădulescu“ din sectorul 1; Şcoala Gimnazială Nr. 146 „I.G. Duca“ din sectorul 5.

Şcolile generale care dau olimpici Un alt criteriu avut în vedere în alegerea şcolii generale ar trebui să fie, potrivit experţilor, cel al performanţelor înregistrate la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Şi la acest capitol există câteva şcoli bucureştene care se departajează. Printre acestea, Şcoala 146 „I.G. Duca“, Şcoala174 „Constantin Brâncuşi“, Şcoala Gimnazială Nr. 79, Şcoala Nr. 97, Şcoala Nr. 56 şi Şcoala Centrală au obţinut anul trecut medalii la diverse olimpiade naţionale, dar şi internaţionale.

sursa: (adevarul.ro)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.