News

#ShareOLIMPICI : Un elev de liceu din Botoșani are rezultate extraordinare la concursurile internaționale de științe.

  La vârsta la care mulți adolescenți preferă să stea pe rețelele de socializare sau în cluburi, un tânăr a câștigat admirația tuturor copiilor de vârsta sa.

La numai 15 ani, Ștefan Bălăucă este un elev excepțional care a reușit să obțină o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Științe din Argentina și s-a calificat cu cel mai mare punctaj la Balcaniada de matematică din Serbia, unde va conduce, pentru a doua oară într-un an, echipa României la un concurs internaţional.

235547maxim

Adolescentul este poreclit de către colegi și de către profesori „Einstein de Botoșani” iar în urmă cu câteva zile a reușit o calificare incredibilă la Balcaniada de matematică pentru juniori, din această vară, programată în Serbia, în intervalul 24-28 iunie.

„Au fost două baraje consecutive. În cele din urmă au fost selecţionaţi doar şase copii din ţară la una dintre cele mai puternice competiţii de matematică din Europa, Balcaniada din Serbia. Ştefan a obţinut un punctaj foarte bun. Este vorba de 128 de puncte. Următorul elev a avut 105 puncte”, a spus Cristina Bălăucă, mama lui Ştefan.

Alături de Ștefan, s-au mai calificat elevi din Bistriţa, Bucureşti şi Constanţa. În total, este vorba de şase elevi care vor pleca în Serbia să aducă medalia de aur.

La Balcaniada de matematică pentru juniori, elevul de clasa a IX-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani este participantul cu media cea mai mare din echipă, iar profesorii și părinții se așteaptă de la el să vină cu o nouă medalie.

„Şansele de a obţine un rezultat foarte bun, sunt mari. Aş putea spune că sperăm ca Ştefan în special să aducă o medalie României”, a mai spus Cristina Bălăucă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.