News

Didactic.ro: Puteţi aplica pentru premiul de 1 milion de dolari pentru „Cel mai bun profesor din lume”

    Vă puteţi înscrie şi dvs până la 10 octombrie 2015. Sau puteţi propune un profesor extraordinar pe care îl cunoaşteţi – ca părinte, elev, coleg sau membru al comunităţii.

Meseria de profesor este nu doar una dintre cele mai frumoase, ci şi una dintre cele mai importante.

logo-a

Iată câteva motive care susţin acest lucru:

Profesorii buni descoperă şi susţin talentele şi pasiunile elevilor

Poate fi vorba despre talent la pictură, la scris sau la sport. Profesorii buni ştiu să descopere talentele copiilor, să le încurajeze şi să păstreze vii curioziatea, entuziasmul şi încrederea copiilor în viitorul lor.

Profesorii ne formează ca oameni

Învăţăm atât de multe de la un profesor bun: respectul, corectitudinea, simţul dreptăţii, hărnicia, disciplina, devotamentul, răbdarea, simţul umorului.

Mulţi dintre noi şi-au ales drumul în viaţă datorită unui profesor devotat

Fiecare dintre noi cunoaşte pe cineva care şi-a ales meseria actuală datorită unui profesor care le-a arătat frumuseţea disciplinei pe care o predau. Fie că este vorba despre ingineri, profesori sau doctori, de multe ori totul a pornit de la un profesor pasionat şi entuziast, care a transmis pasiunea sa şi elevilor săi.

Profesorii sunt un sprijin la greu

De multe ori, în viaţa unui copil, profesorul este singura prezenţă luminoasă şi zâmbitoare. Un simplu zâmbet, o vorbă de încurajare spusă cu blândeţe vor rămâne în memoria copilului toată viaţa.

Pentru toate aceste motive, Concursul Global Teacher Prize îşi propune să recompenseze cei mai buni profesori din lume.

Criteriile de selecţie sunt potrivite pentru mulţi dintre dumneavoastră:

–  Tehnici inovative de instruire – în clasă şi în afara clasei, care şi-au dovedit succesul.

–  Rezultate demonstrabile la clasă: rezultate excelente ale elevilor, fie că este vorba de rezultate la teste, de continuarea studiilor sau de îmbunătăţirea prezenţei la ore.

–  Impactul asupra comunităţii: în ce fel sunteţi un model pentru elevi, părinţi sau colegi.

–  Contribuţia la creşterea calităţii actului didactic. Cum împărtăşiţi altora exemplele de bune practici? Cum îi încurajaţi pe alţii să se alăture profesiei didactice?

–  Cultivarea educaţei bazată pe valori universale, ca cetăţeni ai lumii pregătiţi să întâlnească şi să înţeleagă oameni de diferite religii, culturi şi naţionalităţi.

Puteţi şi să propuneţi un profesor pe care îl cunoaşteţi, ca părinte, elev, coleg de catedră sau membru al comunităţii. Va fi o modalitate frumoasă de a-i mulţumi pentru tot ceea ce înseamnă pentru dvs.

De aceea vă recomandăm cu căldură să aplicaţi până la 10 octombrie. Au mai rămas doar puţine zile, aşa că folosiţi-le din plin!

Propuneţi un profesor pentru titlul Cel mai bun profesor din lume

Aplicaţi pentru titlul Cel mai bun profesor din lume

Propunerile şi aplicaţiile pot fi scrise în limbile engleză, franceză, spaniolă, portugheză, rusă, chineză sau arabă.

Concursurile de acest fel, indiferent că participăm sau nu la ele, au rolul de a ne aduce aminte, nouă şi celor din jur, cât de importantă este profesia noastră şi de a ne încuraja să ne continuăm activitatea cu entuziasm şi dorinţă de perfecţionare.

Cu siguranţă, pentru cel puţin o parte dintre elevi, fiecare dintre dumneavoastră sunteţi deja cel mai bun profesor din lume.

Sursa : didactic.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.