#BackToSchool

Inmultirea parantezelor (exercitii rezolvate matematica -CALCUL ALGEBRIC)

Este foarte important să știți să înmulțiți două(sau mai multe) paranteze. Acest calcul o să îl efectuați în gimnaziu dar și mai departe în liceu.

CALCUL ALGEBRIC -Pentru a înmulți două paranteze de numere reale reprezentate prin litere trebuie să înmulțiți fiecare termen din prima paranteză cu fiecare termen din a doua paranteză. Este foarte important să țineți cont și de semne (de regula semnelor la înmulțire: (+)(+)=(+), (-)(-)=(+), (+)(-)=(-), (-)(+)=(-)). AVEȚI MAI JOS EXEMPLE ȘI EXERCIȚII REZOLVATE:

  • (a+b)(c+d)=ac+ad+bc+bd
  • (a-b)(c-d)=ac-ad-bc+bd
  • (a+b)(c-d)=ac-ad+bc-bd
  • (a-b)(c+d)=ac+ad-bc-bd

EXERCIȚII REZOLVATE:

IMG_20181108_0003-1

În cazul în care în fața celor două paranteze se află semnul minus, vă recomand să faceți mai întâi produsul celor două paranteze, rezultatul să îl treceți tot într-o paranteză cu semnul minus în fața acelei paranteze iar la final, semnul minus va schimba semnul termenilor din paranteză. AVEȚI EXEMPLE MAI JOS:

  • -(a+b)(c-d)=-(ac-ad+bc-bd)=-ac+ad-bc+bd.

IMG_20181108_0004-1

ALTE EXEMPLE -ÎNMULȚIREA A 3 PARANTEZE, ÎNMULȚIRE DE PARANTEZE CU mai mulți termeni

EXERCIȚIU REZOLVAT -Efectuați înmulțirile și reduceți termenii asemenea:

IMG_20181108_0005-1

Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 15000 de membri. În acest grup, elevi care poate nu își permit meditații la matematică sau elevi care pur și simplu nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup vă va oferi ajutorul!

*VEZI când vine vacanța aici: CALENDAR AN SCOLAR 2018-2019 (STRUCTURA NOULUI AN SCOLAR)

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Categorii:#BackToSchool, #ExercitiiRezolvateMatematicaGIMNAZIU, #ExercitiiRezolvateMatematicaLiceu, #JitaruIonelBLOG, GIMNAZIU

Etichetat ca:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.