News

Elevă din Constanţa invitată la Casa Albă după ce a scris cel mai bun eseu din Europa

O elevă din Constanţa este invitată la Casa Albă de la Washington (SUA). Este vorba de Elif Memet, elevă la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, laureata unui concurs de eseuri organizat în Statele Unite ale Americii. Eseul scris de Elif Memet a fost desemnat cel mai bun din Europa şi al 13-lea la nivel mondial. (sursă Adevărul)


646x404    Elif Memet şi eseul premiat  Elif Memet, elevă în clasa a XII-a B a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, a participat la un concurs de eseuri organizat în august – decembrie 2014 de Gulen Institute Youth Platform din Houston, SUA. Eseul elevei a răspuns în 2.000 cuvinte la întrebarea „Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetăţenii lumii?”. Soluţia dată de Elif propune microfinanţări în agricultură.

Elevă din Constanţa la Casa Alba   Având o concurenţă de peste 1.000 de elevi din 65 de ţări, Elif Memet s-a clasat pe locul 13 la nivel mondial şi prima din Europa. Eleva din Constanţa a primit drept premiu suma de 300 USD şi o excursie de 3 zile în Statele Unite ale Americii, unde a fost invitată la ceremonia de premiere ce va avea loc la Casa Albă, în Washington, în data de 15 aprilie. Ea va călători acolo gratuit, însoţită de sora ei şi îşi va prezenta eseul la ceremonia de la Casa Albă. Elif va avea prilejul să se întâlnească personal cu congresmeni americani şi cu alţi lideri ai comunităţii. „Unul din obiectivele acestui program este de a ajuta tinerii în a defini probleme legate de pace şi armonie socială, de a le discuta şi găsi soluţii din propriile perspective personale. De asemenea, participarea la acest program ajută elevii în a-şi construi deprinderi sociale, în a-şi dezvolta abilităţile de cercetare şi compunere şi nu în ultimul rând, de a interacţiona şi schimba idei intre ei, ca reprezentanţi ai unor culturi diferite“, arată prof. Ioana Stochiţă, consilier de imagine de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.