#ExercitiiRezolvateMatematicaLiceu

Partea intreaga si partea fractionara a unui numar real (teorie + exercitii rezolvate matematica clasa a 9-a). Egalitatea si identitatea lui Hermite (recapitulare BAC)

O lecție importantă la matematică, la început de clasa a 9-a este „Partea întreagă și partea fracționară a unui număr real”. Aveți în acest articol definiții, proprietăți, exemple și exerciții rezolvate (inclusiv ecuații cu partea întreagă). Lecția intră și la RECAPITULARE pentru pregătirea examenului de BACALAUREAT la matematică! Mă numesc Jitaru Ionel, sunt profesor de matematică iar în timpul liber lucrez cu pasiune la acest blog (www.profesorjitaruionel.com), oferind în mod gratuit acces la rezolvări de variante, lecții de mate (liceu și gimnaziu) și tot ce ține în general de BAC și Evaluarea Națională la matematică dar și la celelalte materii de examen! Tot pe acest blog găsiți și materiale legate de examenele pentru profesori (de TITULARIZARE și DEFINITIVARE)!

PARTEA ÎNTREAGĂ ȘI PARTEA FRACȚIONARĂ a unui număr real:

12

*ESTE INTERZIS SĂ DAI <COPY-PASTE> LA ACEST ARTICOL! COPYRIGHTS ©2014-2020 #JITARUIONELBLOG*

21

*Am creat acest grup de facebook pentru ajutor gratuit la matematică Q&A Matematica: ajutor tema matematica Romania

EGALITATEA lui HERMITE. IDENTITATEA lui HERMITE:

O să TE ROG să dai un LIKE la pagina mea de FACEBOOK și o distribuire la acest articol ! ( iar eu o să scriu noi articole cu lecții din gimnaziu și liceu cu teorie + exerciții rezolvate): facebook.com /ProfesorJitaruIonelBlog

31

VEZI ȘI:

*Intervale in R. Intervale marginite,nemarginite si simetrice( teorie+exercitii rezolvate +grafice +exercitii intervale cu modul)

*Modulul unui numar real-teorie+ exercitii rezolvate

*O rugăminte am și eu: Dă te rog un share (la articolele postate pe acest blog) pe facebook în diverse grupuri(sau pe alte rețele de socializare) ca să știe cât mai mulți de existența acestor materiale! MULȚUMESC!

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Categorii:#ExercitiiRezolvateMatematicaLiceu, #JitaruIonelBLOG

Etichetat ca:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri »

  1. Am si eu un exercitiu pe care nu stiu sa-l rezolv.
    Se considera numarul x=radical din n^2+n , n apartine lui N*
    Aratati ca prima zecimala a partii fractionare a numarului x este 4.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.