#BackToSchool

Formule de calcul prescurtat II (exercitii rezolvate matematica)

[wordads]

Găsiți în acest articol FORMULELE de calcul și de DESCOMPUNERE pentru puterea a 3-a: (a+b)^3, (a-b)^3, a^3-b^3, a^3+b^3, formulele pentru puterea a 4-a: (a+b)^4, (a-b)^4, a^4-b^4, a^4+b^4 și formula generală a^n-b^n (Formulele sunt însoțite de exemple, exerciții propuse și REZOLVATE):

1

[wordads]

2

3

SUSȚINE și tu munca de pe BLOGUL MEU cu suma de 10 euro! Costul anual de întreținere al blogului depășește 300 de euro!

Accesul la blog rămâne gratuit! Eu o să continui să postez rezolvări dar am nevoie de susținerea ta! Plata rapidă cu CARDUL(click pe VISA sau Mastercard) sau cu PAYPAL:

€10,00

4

FIȘĂ DE LUCRU CU EXERCIȚII PROPUSE:

*la lecția „Formule de calcul prescurtat II și de descompunere” după modelul exercițiilor rezolvate de mai sus*

La EXERCIȚIILE I.1 și I.2 -folosiți formulele A și B, la EXERCIȚIUL I.3 -folosiți formulele E și F, la EXERCIȚIUL II.1 -folosiți formulele C și D iar la EXERCIȚIUL II.2 -folosiți formulele G și H. SPOR la lucru!

fisa-de-lucru-formule-de-calcul-II

DOWNLOAD FIȘA DE LUCRU CU EXERCIȚII PROPUSE -PDF:

*la lecția „Formule de calcul prescurtat II și de descompunere” după modelul exercițiilor rezolvate de mai sus*

TABEL cu toate formulele de calcul prescurtat:

Găsiți mai jos un tabel cu toate FORMULELE de calcul prescurtat și de DESCOMPUNERE pentru puterea a 2-a: (a+b)^2, (a-b)^2, a^2-b^2, (a+b+c)^2, formulele pentru puterea a 3-a: (a+b)^3, (a-b)^3, a^3-b^3, a^3+b^3, formulele pentru puterea a 4-a: (a+b)^4, (a-b)^4, a^4-b^4, a^4+b^4 și formula generală a^n-b^n. Formulele de calcul prescurtat sunt utilizate în clasa a 7-a, în clasa a 8-a dar și mai departe în liceu:

formuledecalculprescurtat

DOWNLOAD TABEL cu toate FORMULELE de calcul prescurtat în format PDF:


*O rugăminte am și eu: Dă te rog un share -o distribuire(la acest articol și la articolele postate pe acest blog) pe facebook în diverse grupuri(sau pe alte rețele de socializare) ca să știe cât mai mulți de existența acestor materiale! MULȚUMESC!*

EXERCIȚII REZOLVATE și exerciții propuse cu formulele de calcul prescurtat și de descompunere:

*pentru puterea a 2-a: Formule de calcul prescurtat: teorie + exemple(exercitii rezolvate matematica)

*Mă numesc Jitaru Ionel, sunt profesor de matematică iar în timpul liber lucrez cu pasiune la acest blog (www.profesorjitaruionel.com), oferind în mod gratuit acces la rezolvări de variante, lecții de mate (liceu și gimnaziu) și tot ce ține în general de BAC și Evaluarea Națională la matematică dar și la celelalte materii de examen! Tot pe acest blog găsiți și materiale legate de examenele pentru profesori (de TITULARIZARE și DEFINITIVARE)!*

Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 15000 de membri. În acest grup, elevi care poate nu își permit meditații la matematică sau elevi care pur și simplu nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup va oferi ajutorul!

*VEZI când vine vacanța aici: CALENDAR AN SCOLAR 2018-2019 (STRUCTURA NOULUI AN SCOLAR)

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.