#JitaruIonelBLOG

Înmulțirea și împărțirea fracțiilor ordinare. Puteri (exerciții rezolvate matematică clasa a 5-a)

Exerciții rezolvate matematică -OPERAȚII CU FRACȚII ORDINARE: Înmulțirea fracțiilor ordinare. Puteri. Împărțirea fracțiilor ordinare:
A. Înmulțirea fracțiilor ordinare:
Înmulțirea a două fracții ordinare se efectuează astfel: se înmulțesc numărătorii între ei și numitorii între ei. Dacă este posibil rezultatul obținut în urma înmulțirii se simplifică (se obține o FRACȚIE IREDUCTIBILĂ).

1
EXEMPLU:

fr1
*Accesul este GRATUIT la toate materialele postate pe acest blog! CONTRIBUIE ȘI TU CU O DISTRIBUIRE la acest articol (Mulțumesc)!*
B. PUTERI:
O fracție ordinară se ridică la o putere astfel: se ridică la acea putere atât numărătorul cât și numitorul acelei fracții.
EXEMPLU:

fr2
C. Împărțirea fracțiilor ordinare:
Împărțirea a două fracții ordinare se efectuează astfel: se transformă în înmulțire între prima fracție și a doua fracție inversată.

2
D. EXERCIȚII REZOLVATE:
*Accesul este GRATUIT la toate materialele postate pe acest blog! CONTRIBUIE ȘI TU CU O DISTRIBUIRE la acest articol (Mulțumesc)!*

IMG_20190213_0001-1

IMG_20190213_0002-1

Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 21000 de membri. În acest grup, elevi care poate nu își permit meditații la matematică sau elevi care pur și simplu nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup te va ajuta!

*VEZI când vine vacanța aici: CALENDAR AN SCOLAR 2020-2021 (STRUCTURA NOULUI AN SCOLAR)
Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Categorii:#JitaruIonelBLOG

Etichetat ca:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.