#JitaruIonelBLOG

Schimbările anunțate de Ministerul Educației: simulare la clasa a 7-a, structura anului școlar 2019-2020, prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare

Într-o conferință de presă susținută ieri, ministrul Ecaterina Andronescu a anunțat noi schimbări în educație: organizarea examenului de simulare și la clasa a 7-a ar fi una dintre noutăți.

SIMULARE LA CLASA A 7-A:

Ministrul educației a anunțat oficial că în luna martie din acest an școlar elevii de clasa a 7-a o sa susțină simulări, la fel ca elevii de clasa a 8-a, la Limba română și matematică: „Pentru Evaluarea Națională, simularea se desfășoară în perioada 11 – 13 martie și adăugăm suplimentar și Evaluarea pentru clasa a VII-a, pentru că eu cred că o evaluare constantă și o învățare continuă ne poate aduce la obținerea de rezultate mai bune. Am introdus această simulare la clasa a VII-a să vedem dacă există șansa de a progresa, pentru că apare un decalaj care începe de la clasa a II-a și devine irecuperabil”, a declarat ministrul, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Întrebată dacă vor da și teste grilă la această simulare, ministrul a răspuns: „Este treaba Centrului Național de Evaluare și Examinare și eu sper să facă ceea ce trebuie în așa fel încât să avem prin evaluare o măsură a însușirii cunoașterii până la momentul în care se face evaluarea„.

VEZI CALENDARUL ȘI PROGRAMA EXAMENULUI DE SIMULARE 2019 din martie:

A) Programa Simulare gimnaziu: PROGRAMA -SIMULARE Evaluarea Națională 2019 -Matematică și Română -clasa a 8-a +modele edu de simulare

B) Calendar Simulare Gimnaziu: CALENDAR SIMULARE Evaluarea Nationala 2019

C) Modele SIMULARE clasa a 8-a: Modele oficiale edu SIMULARE Evaluarea Națională 2019 -matematică și română -clasa a 8-a (subiecte și bareme din anii anteriori)

D) Program Simulare BAC și Calendar Simulare BAC: Calendar SIMULARE BAC 2019. PROGRAMA SIMULARE Bacalaureat 2019. Modele SIMULARE BAC 2019 -clasa a 12-a și clasa a 11-a

STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2019-2020:

Principala schimbare față de anii anteriori o reprezintă faptul că primul semestru se termină în decembrie, când începe și vacanța de iarnă. Din acest motiv se renunță LA VACANȚA de o săptămână DIN FEBRUARIE!

Anul școlar 2019-2020 o să înceapă pe 9 septembrie 2019. Semestrul I se încheie pe 20 decembrie 2019, vacanța de iarnă va fi între 21 decembrie și 12 ianuarie 2020. Este o vacanță de 3 săptămâni, care cuprinde toate sărbătorile de iarnă, după care începe semestrul II care se desfășoară între 13 ianuarie și 3 aprilie, până în vacanța de Paști. Urmează vacanța de primăvară care se încheie pe 22 aprilie, iar cursurile continuă până la 12 iunie 2020. Pentru clasele de final de ciclu de învățământ liceal, anul școlar va avea 33 de săptămâni și cursurile se încheie pe 29 mai 2020. Pentru clasa a VIII-a, anul școlar se încheie pe 5 iunie 2020.

Înscrierea în clasa pregătitoare:

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 4 martie 2019. Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare are loc între 4 și 22 martie 2019!

sursa informațiilor din articol: Conferința de presă susținută de ministrul Educației în data de 29 februarie 2019.

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.