#ExercitiiRezolvateMatematicaGIMNAZIU

Marimi direct proportionale

PROBLEME REZOLVATE CU „MĂRIMI DIRECT PROPORȚIONALE”

Numerele x, y și z sunt direct proporționale(d.p) cu numerele nenule a, b și c dacă formează șirul de rapoarte egale de mai jos:

1
Problema 1: Suma a trei numere este 1520. Să se determine numerele știind că ele sunt direct proporționale cu 6, 11 și 21.
Problema 2: Aflați numerele a, b, c știind că sunt direct proporționale cu 2, 5 și 7, iar produsul lor este 560.
Problema 3: Media aritmetică a trei numere este egală cu 48. Aflați numerele, știind că sunt direct proporționale cu 3, 4 și 5.


REZOLVARE PROBLEMA 1:

Scan0031

Dă te rog un SHARE (o distribuire) pe facebook(în diverse grupuri) la acest articol (și un TAG în comentarii) ca să știe și alți prieteni(colegi) de-ai tăi de existența acestor materiale (sau un share pe alte rețele de socializare)! MULȚUMESC! SUSȚINE ACEST BLOG CU UN LIKE LA PAGINĂ: facebook.com /ProfesorJitaruIonelBLOG


REZOLVARE PROBLEMA 2:

Scan0032

*VEZI ȘI: Marimi invers proportionale


REZOLVARE PROBLEMA 3:

Scan0033
Nu uitați să folosiți butonul de search pentru a căuta anumite materiale dar și meniul blogului. Pe blogul meu găsiți lecții de matematică cu exerciții rezolvate de gimnaziu și liceu, modele rezolvate de Evaluare Națională și BAC, arhivă EDU de modele pentru toate materiile, și orice noutate ce ține de educație(calendare școlare, calendarul examenelor din fiecare an, concursuri școlare, simulări, sesiuni de examene, rezultate de la examene sau de la admitere și multe altele).


MODELE DE TEZĂ -la MATEMATICĂ -pe SEMESTRUL 2 -GIMNAZIU:

Aveți mai jos câteva modele de teză la matematică (cu rezolvări -bareme) pentru clasele 5-8:

*teză mate clasa a 5-a: Model de teză -clasa a 5-a -la matematică pe semestrul 2

*teză mate clasa a 6-a: Model teza la matematica pentru clasa a 6-a, semestrul 2+ rezolvare

*teză mate clasa a 7-a: 7 modele de teza EDU la matematica -sem 2 -clasa a 7-a + rezolvari (bareme)

*teză mate clasa a 8-a(teza 1): clasa a 8-a: Teza la matematica -semestrul al II-lea (model 1 cu rezolvare)

*teză mate clasa a 8-a(teza 2): clasa a 8-a: Teza #2 la matematica -semestrul al II-lea (model 2 cu rezolvare)

*teză mate clasa a 8-a(noi modele): 5 modele de teza EDU pt clasa a 8-a la matematica -sem 2 +rezolvari (bareme)

Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 23000 de membri. În acest grup, elevi care poate nu își permit meditații la matematică sau elevi care pur și simplu nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup vă va oferi ajutorul!

DESPRE MINE:

Mă numesc Jitaru Ionel, sunt profesor de matematică iar în timpul liber lucrez cu pasiune la acest blog (www.profesorjitaruionel.com), oferind în mod gratuit acces la rezolvări de variante, lecții de mate (liceu și gimnaziu) și tot ce ține în general de BAC și Evaluarea Națională la matematică dar și la celelalte materii de examen! Tot pe acest blog găsiți și materiale legate de examenele pentru profesori (de TITULARIZARE și DEFINITIVARE)!

#JitaruIonelBLOG

1 răspuns »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.