#JitaruIonelBLOG

Ultimele noutati anuntate de Ministerul Educatiei (update 27 aprilie 2020)

edu.ro -Ultimele noutăți anunțate de Ministerul Educației (update 27 aprilie 2020):

Conform comunicatului de presă edu.ro din data de 27 aprilie 2020: „În România, cursurile în învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal rămân suspendate, dar se va continua învățarea asistată de tehnologie până în data de 12 iunie, când se vor încheia cursurile anului școlar. Studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online”

Conform comunicatului de presă edu.ro din data de 27 aprilie 2020: Începând cu data de 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/XIII-a, cei din anii de final de ciclu profesional și postliceal, vor reveni în unitățile de învățământ pentru două săptămâni. Vor avea loc doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, prezența la cursuri va fi opțională. Părinții vor decide acest aspect.”

Alte măsuri cu privire la anul școlar 2019-2020:

  • „Programa din semestrul al II-lea care nu a fost parcursă după data de 11 martie va fi abordată în anul școlar următor, după ghiduri metodologice elaborate de MEC pentru fiecare disciplină.
  • Nu se vor susține teze, iar mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note. Pentru situații excepționale, MEC a prevăzut mai multe scenarii, iar pentru fiecare tip de învățământ (vocațional, special, profesional) vor fi comunicate modalități de încheiere a situației.
  • Înscrierile la clasa pregătitoare și la grădiniță pot fi realizate online, după un calendar stabilit de MEC. Evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu declarație pe proprie răspundere a părinților/tutorilor legali instituiți și recomandarea eliberată de grădinița pe care au frecventat-o.
  • Pentru asigurarea accesului egal la educaţie pentru preşcolarii/elevii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, profesorii itineranţi şi de sprijin vor continua adaptarea curriculară a conţinuturilor, realizarea materialelor didactice, instrumentelor de lucru şi de evaluare specifice, precum şi monitorizarea aplicării programelor curriculare adaptate, în parteneriat cu cadrele didactice de la grupă/clasă, pentru punerea în aplicare a planului de intervenţie personalizat realizat pe baza planului de servicii individualizat.
  • Detaliile cu privire la desfășurarea examenelor naționale și a admiterii în învățământul liceal și profesional/profesional dual vor fi prezentate prin procedurile elaborate de MEC. Vor fi elaborate inclusiv proceduri privind siguranța elevilor și a cadrelor didactice la desfășurarea probelor.
  • Examenele de certificare a competenţelor profesionale pentru niveurile 3, 4 şi 5, conform Cadrului Naţional al Calificărilor, pentru învățământul vocațional, profesional și profesional dual, precum și cele din învățământul postliceal vor fi realizate numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată, în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competențelor.
  • Examenul de titularizare și pentru definitivare în învățământ, precum și pentru obținerea gradelor didactice se vor organiza după un calendar comunicat de MEC.”
  • sursa: edu.ro;
  • Am prezentat mai sus măsurile anunțate în comunicatul oficial edu.ro. Mai jos o să găsiți modele de evaluare națională, bac dar și lecții de matematică (pentru gimnaziu și liceu)! SPOR LA LUCRU ȘI SĂNĂTATE TUTUROR!

 SFATUL MEU PENTRU ELEVII DE CLASELE A 8-A și A 12-A: Vă recomand să rezolvați testele de antrenament EDU pentru pregătirea examenelor de Evaluare Națională 2020 și Bacalaureat 2020 dar și modelele de simulare din anii anteriori. Așteptăm și o programă oficială modificată pentru viitoarele examene naționale 2020. Vă recomand să rezolvați și modelele din anii anteriori întrucât 70 la sută din subiectele prezentate în fiecare model conțin materia 5-8 (+plus semestrul I clasa a 8-a) respectiv 9-12(plus semestrul I clasa a 12-a). Aveți mai jos câteva materiale utile:

TESTE DE ANTRENAMENT EVALUARE NAȚIONALĂ 2020 -clasa a 8-a:

TESTE DE ANTRENAMENT BACALAUREAT 2020 -clasa a 12-a:

VARIANTE BAC 2020:

VARIANTE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020:

LECȚII DE MATEMATICĂ:

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Categorii:#JitaruIonelBLOG

Etichetat ca:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.