#JitaruIonelBLOG

EN VIII 2020 mate: Teste REZOLVATE de Evaluare Nationala ce respecta noua programa de examen (fara materia din semestrul al II-lea)

Clasa a 8-a: Teste REZOLVATE de Evaluare Națională 2020 (la matematică) ce respectă noua programă de examen (fără materia din semestrul al 2-lea)

VARIANTA 1 EN VIII 2020 mate:

en2020-teste-noi-pag1en2020-teste-noi-pag2en2020-teste-noi-pag3en2020-teste-noi-pag4en2020-teste-noi-pag5en2020-teste-noi-pag6en2020-teste-noi-pag7

  • sursa subiecte: subiecte.edu.ro;
  • rezolvare: #JitaruIonelBLOG.

VARIANTA 2 EN VIII 2020 mate:

en2020-teste-noi-pag8en2020-teste-noi-pag9en2020-teste-noi-pag10en2020-teste-noi-pag11en2020-teste-noi-pag12en2020-teste-noi-pag13en2020-teste-noi-pag14

  • sursa subiecte: subiecte.edu.ro;
  • rezolvare: #JitaruIonelBLOG.

 Mă numesc Jitaru Ionel, sunt profesor de matematică iar în timpul liber lucrez cu pasiune la acest blog (www.profesorjitaruionel.com), oferind în mod gratuit acces la rezolvări de variante, lecții de mate (liceu și gimnaziu) și tot ce ține în general de BAC și Evaluarea Națională la matematică dar și la celelalte materii de examen! Tot pe acest blog găsiți și materiale legate de examenele pentru profesori (de TITULARIZARE și DEFINITIVARE)! În mai 2014 am început acest proiect (#JitaruIonelBLOG -un „blog dedicat elevului”din dorința de a ajuta în mod gratuit cât mai mulți elevi (dar și părinți) cu materia ce sperie pe toată lumea: MATEMATICA! La acest proiect lucrez SINGUR, din pasiune, în timpul meu liber! Iar munca mea este răsplătită prin succesul de care se bucură acest blog, milioane de utilizatori au accesat materialele postate de mine. Vă mulțumesc!


Lecții de matematică (algebră și geometrie) pentru pregătirea examenului de Evaluare Națională 2020:

  • Aveți acces GRATUIT la lecții de matematică -pentru elevii de clasa a 8-a -la algebră și geometrie:

A). ALGEBRĂ -gimnaziu:

*toate lecțiile conțin teorie, exemple și EXERCIȚII REZOLVATE*

LECȚIA 1 -MODUL: Modulul unui numar real-teorie+ exercitii rezolvate (pregatire EN 2019 mate)

LECȚIA 2 -Numere întregi: Exercitii rezolvate cu NUMERE INTREGI (fisa de lucru si test)

LECȚIA 3 -Numere raționale: Numere rationale (teorie, exemple, exercitii rezolvate si test)

LECȚIA 4 -Procente și probabilități: Exercitii rezolvate (la matematica) cu procente si probabilitati

LECȚIA 5 -Mărimi direct(invers) proporționale: Exercitii rezolvate cu marimi DIRECT (INVERS) proportionale (matematica -gimnaziu)

LECȚIA 6 -INTERVALE: Intervale in R. Intervale marginite, nemarginite si simetrice (teorie +exercitii rezolvate +grafice + inecuatii cu modul in R)

LECȚIA 7 -Formule MEDII (aritmetică, geometrică etc.): Media aritmetica.Media geometrica. Media armonica. Media patratica. Inegalitatea mediilor

LECȚIA 8 -Formule de calcul prescurtat: Formule de calcul prescurtat: teorie + exemple ( exercitii rezolvate matematica gimnaziu)

LECȚIA 9 -Formule de descompunere: Calcul algebric -DESCOMPUNEREA in factori (exercitii rezolvate matematica gimnaziu) +fisa de lucru

LECȚIA 10 -RADICALI: Scoaterea si introducerea factorilor de sub radical (exercitii rezolvate matematica clasa a 7-a, a-8-a)

LECȚIA 11 -RAȚIONALIZARE: Operatii in R- Rationalizarea numitorului unei fractii (teorie + exercitii rezolvate mate gimnaziu)

LECȚIA 12 -Operații cu numere reale reprezentate prin litere: Amplificarea, simplificarea si aducerea la acelasi numitor a rapoartelor de numere reale reprezentate prin litere (exercitii rezolvate matematica clasa a 8-a)

LECȚIA 13 -EXPRESII: Exercitii rezolvate cu EXPRESII date la Evaluarea Nationala -matematica -clasa a 8-a

LECȚIA 14 -FUNCȚII 1: Noțiunea de funcție (imaginea funcției, funcția numerică, funcții egale, moduri de definire a unei funcții) -exerciții rezolvate matematică clasa a 8-a

LECȚIA 15 -FUNCȚII 2: Funcția liniară f:R->R, f(x)=ax+b. Intersecțiile graficului unei funcții(Gf) cu axele de coordonate Ox și Oy(pregătire EN clasa a 8-a)

LECȚIA 16 -FUNCȚII 3: Reprezentarea geometrică a graficului unei funcții. Apartenența unui punct la Gf -exerciții rezolvate EN clasa a 8-a

LECȚIA 17 -TEST din FUNCȚII: Test rezolvat din capitolul FUNCTII -clasa a 8-a

LECȚIA 18 -Sisteme de ecuații: Sisteme de ecuatii liniare rezolvate cu METODA REDUCERII

LECȚIA 19 -Recapitulare Subiectul I: Modele rezolvate SUBIECTUL I EN VIII 2020 -matematica -clasa a 8-a (pregatire evaluarea nationala 2020)

B). GEOMETRIE -gimnaziu:

*toate lecțiile conțin teorie, exemple și PROBLEME REZOLVATE*

GEOMETRIE ÎN PLAN -recapitulare:

LECȚIA 1: #Formule -Perimetrul si aria unui triunghi echilateral +formula inaltimii

LECȚIA 2: Formula înălțimii într-un triunghi dreptunghic. Aria triunghiului dreptunghic

LECȚIA 3: teorie si probleme rezolvate: PATRULATERE -recapitulare Evaluarea Nationala matematica-clasa a 8-a

LECȚIA 4: Aria si lungimea cercului -formule si probleme rezolvate geometrie -gimnaziu

LECȚIA 5: Linia mijlocie intr-un triunghi

LECȚIA 6: Teorema lui PITAGORA (probleme rezolvate geometrie -gimnaziu) +fise de lucru

LECȚIA 7: Linia mijlocie intr-un trapez. Aria unui trapez

LECȚIA 8 -Recapitulare Subiectul III.1(geometrie în plan): Modele rezolvate SUBIECTUL III.1 (geometrie in plan) -EN VIII 2020 -clasa a 8-a (pregatire Evaluarea Nationala -la matematica)

GEOMETRIE ÎN SPAȚIU:

LECȚIA 9: Determinarea planului ( lectie clasa a 8-a matematica)- geometrie in spatiu

LECȚIA 10: Unghiul a doua drepte in spatiu. Drepte perpendiculare (teorie + probleme rezolvate- clasa a 8-a)

LECȚIA 11: Dreaptă paralelă cu planul (geometrie în spațiu-clasa a 8-a)

LECȚIA 12: Dreapta perpendiculară pe un plan. Distanța de la un punct la un plan (clasa a 8-a)

LECȚIA 13: Cum demonstrăm că două plane sunt paralele (exemple clasa a 8-a)

LECȚIA 14: Unghiul diedru. Unghiul dintre 2 plane (probleme rezolvate geometrie) -clasa a 8-a

*O să completez și cu alte lecții!

Dă te rog un SHARE la acest articol ca să știe și prietenii(colegii) tăi de existența acestor materiale! MULȚUMESC! SUSȚINE ACEST BLOG CU UN LIKE LA PAGINĂ: facebook.com /ProfesorJitaruIonelBLOG


Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

  • Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 20000 de membri. În acest grup, elevi și părinți care nu știu să rezolve o problemă la mate pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup vă va oferi ajutorul!
  • Accesul este GRATUIT la toate materialele postate pe acest blog! CONTRIBUIE ȘI TU CU O DISTRIBUIRE pe rețelele de socializare la acest articol (Mulțumesc)!*

TESTE DE ANTRENAMENT EDU Evaluare Națională matematică (clasa a 8-a):

Update2: Pe 27 aprilie 2020 EDU a publicat al treilea set de teste de antrenament (testele 11-15). Update: Pe 3 aprilie 2020 Ministerul Educației și Cercetării a publicat BAREMELE noilor modele de Evaluare Națională 2020 la LIMBA ROMÂNĂ și la MATEMATICĂ -TESTE DE ANTRENAMENT setul 1-clasa a 8-a. Aveți mai jos primele 15 teste de antrenament în format PDF (surse subiecte și bareme: edu.ro, rocnee.eu):

*VEZI noile programe de Evaluare Nationala 2020 la Matematica si la Limba romana (clasa a 8-a)

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Categorii:#JitaruIonelBLOG, Evaluarea Națională 2020

Etichetat ca:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.