#EvaluareaNationala2019

teorie si probleme rezolvate: PATRULATERE -recapitulare Evaluarea Nationala matematica-clasa a 8-a

Aveți în acest articol capitolul „PATRULATERE” -proprietăți, formule(arie și perimetru) și probleme rezolvate GEOMETRIE pentru toate patrulaterele învățate în gimnaziu: paralelogramul, dreptunghiul, rombul, pătratul și trapezul. Capitolul este foarte important pentru pregătirea examenului de Evaluare Națională de la finalul clasei a 8-a. La Evaluarea Națională de la finalul clasei a 8-a o să aveți o problemă de GEOMETRIE în plan (de obicei un patrulater sau o problemă cu cerc) la Subiectul III.1.

PREGĂTIRE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020 matematică –RECAPITULARE PATRULATERE:

*Acces GRATUIT la lecții de matematică -pentru elevii de clasa a 8-a(recapitulare EN clasa a 8-a) -la geometrie (*toate lecțiile conțin teorie, exemple și EXERCIȚII REZOLVATE*) *trebuie să dai click pe fiecare lecție pentru a accesa teoria și problemele rezolvate de la lecția respectivă*:

LECȚIA 1 -PATRULATERUL CONVEX: Patrulaterul convex (probleme rezolvate geometrie clasa a 7-a)

LECȚIA 2 -PARALELOGRAMUL: Paralelogramul (proprietati si probleme rezolvate geometrie clasa a 7-a)

LECȚIA 3 -DREPTUNGHIUL: Dreptunghiul (proprietati si probleme rezolvate geometrie clasa a 7-a)

LECȚIA 4 -ROMBUL: ROMBUL (proprietati si probleme rezolvate geometrie clasa a 7-a)

LECȚIA 5 -PĂTRATUL: PATRATUL (proprietati si probleme rezolvate geometrie clasa a 7-a)

LECȚIA 6 -TRAPEZUL: Trapezul (formule, proprietati si probleme rezolvate geometrie -clasa a 7-a)

LECȚIA 7 -Linia mijlocie în TRAPEZ: Linia mijlocie intr-un trapez. Aria unui trapez

LECȚIA 8 -FORMULE patrulatere: Aria patrulaterului (formule pentru aria unui paralelogram, dreptunghi, romb, patrat, trapez)

recapitulare

*Mă numesc Jitaru Ionel, sunt profesor de matematică iar în timpul liber lucrez cu pasiune la acest blog (www.profesorjitaruionel.com), oferind în mod gratuit acces la rezolvări de variante, lecții de mate (liceuși gimnaziu) și tot ce ține în general de BAC și Evaluarea Națională la matematică dar și la celelalte materii de examen! Tot pe acest blog găsiți și materiale legate de examenele pentru profesori (de TITULARIZARE și DEFINITIVARE)!*


PREGĂTIRE EVALUAREA NAȚIONALĂ(EN) 2020 matematică –clasa a 8-a (sub III.1 de la EN este o problemă de clasa a 7-a din capitolul PATRULATERE sau din cerc):

Aveți mai jos mai multe modele rezolvate de Evaluare Națională (doar SUBIECTUL III.1 -probleme de GEOMETRIE în PLAN REZOLVATE), la matematică -pentru clasa a 8-a. Subiectul III de la Evaluarea Națională conține două probleme: una în plan (de clasa a 7-a) și o problemă în spațiu (de clasa a 8-a). Pentru a rezolva problema de geometrie în plan (SUBIECTUL III.1) trebuie să recapitulați capitolul PATRULATERE (din clasa a 7-a) -proprietăți și formule(arie+perimetru) pentru paralelogram, dreptunghi, romb, pătrat și trapez (aveți la finalul articolului toate aceste lecții!) +cercul (lungimea și aria cercului). Mai jos aveți rezolvate mai multe probleme de geometrie în plan date la Evaluarea Națională *CLICK PE LINK*:

*Modele rezolvate SUBIECTUL III.1 (geometrie in plan) -EN VIII 2020 -clasa a 8-a (pregatire Evaluarea Nationala -la matematica)


*VEZI când vine vacanța aici: CALENDAR AN SCOLAR 2019-2020 (STRUCTURA NOULUI AN SCOLAR)

Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 17000 de membri. În acest grup, elevi care poate nu își permit meditații la matematică sau elevi care pur și simplu nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup vă va oferi ajutorul!


MODELE DE TEZĂ la matematică -pe semestrul 2:

În luna MAI au loc tezele la matematică, pe semestrul 2!

*VEZI și modele de teză pentru clasa a 7-a: 7 modele de teza EDU la matematica -sem 2 -clasa a 7-a + rezolvari (bareme)

*VEZI și modele de teză pentru clasa a 8-a: 5 modele de teza EDU pt clasa a 8-a la matematica -sem 2 +rezolvari (bareme)

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Categorii:#EvaluareaNationala2019, #ExercitiiRezolvateMatematicaGIMNAZIU, #JitaruIonelBLOG, #TeorieBAC, Evaluare Națională (Capacitate), EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019

Etichetat ca:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.