#ExercitiiRezolvateMatematicaGIMNAZIU

Teorema unghiului de 15 grade

TEOREMA UNGHIULUI DE 15 GRADE (T15): 

Într-un triunghi dreptunghic având un unghi de 15 grade, lungimea înălțimii construită din vârful unghiului drept este egală cu ¼ din lungimea ipotenuzei.

t15nou

 În desenul de mai sus(ΔABC dreptunghic în A) înălțimea corespunzătoare unghiului drept este AD, și cum măsura unghiului C este 15 grade putem aplica TEOREMA UNGHIULUI DE 15 GRADE: lungimea înălțimii AD este egală cu ¼ din lungimea ipotenuzei BC.

Dă te rog un share pe facebook în diverse grupuri și un TAG în comentarii ca să știe și alți prieteni(colegi) ai tăi de existența acestor materiale! MULȚUMESC!

EX. Perimetrul unui romb este egal cu 32 cm. Determinați aria rombului știind că unul dintre unghiurile rombului are măsura de 30 de grade.

REZOLVARE -am rezolvat problema de mai sus folosind TEOREMA UNGHIULUI de 15 GRADE T15:

t15nou2

Alte teoreme importante în triunghiul dreptunghic:


Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 19000 de membri. În acest grup, elevi care poate nu își permit meditații la matematică sau elevi care pur și simplu nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup vă va oferi ajutorul!


CITEȘTE ȘI:

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.