#JitaruIonelBLOG

Este oficial! Toate școlile se închid în România începând cu 11 martie 2020 din cauza COVID-19

ULTIMA ORĂ! Este oficial! Toate școlile se închid în România începând cu 11 martie 2020 din cauza COVID-19 (CORONAVIRUS), cu posibilitatea prelungirii suspendării cursurilor:

scoli-inchise-10-martie2020

 Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19 în unitățile de învățământ, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis suspendarea cursurilor școlare începând cu 11 martie 2020! DATA PÂNĂ LA CARE CURSURILE SUNT SUSPENDATE este 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire a suspendării. DUPĂ DECLARAREA STĂRII DE URGENȚĂ s-a hotărât prelungirea suspendării cursurilor și după 22 martie 2020!


UPDATE: Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență de către președintele Klaus Iohannis. „Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru HotNews.ro.


CITEZ DIN COMUNICATUL OFICIAL EDU.RO: „Potrivit art.1 din Hotărârea nr. 6 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), „se aprobă suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației”. Această măsură este una preventivă, care nu are la bază considerente de ordin medical.

Comunicatul Ministerului Educației și Cercetării (publicat pe edu.ro) ne mai transmite că:

 • Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul național de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.
 • Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare  psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.
 • Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.
 • Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.
 • Toate activitățile extrașcolare sunt anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.
 • Activitățile din cadrul programului „Școală după școală” care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda în această perioadă.
 • De asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri (nr. 6/09.03.2020).”
 • sursa: edu.ro

Momentan decizia este doar pentru cei din ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR! O să revin cu amănunte!


 Ministerului Educației și Cercetării a anunțat că se vor amâna simulările pentru clasa a 8-a și a 12-a: Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul național de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.” SFATUL meu pentru elevii de clasele a 8-a și a 12-a este să profitați de timpul liber și să vă pregătiți de simulările oficiale EDU CARE O SĂ AIBĂ LOC la o dată stabilită ulterior! AVEȚI MAI JOS modele oficiale de simulare +arhive de SUBIECTE și BAREME:

MODELE OFICIALE de SIMULARE 2020 EN VIII:

Simulările oficiale din anii anteriori reprezintă modele pentru simularea din martie 2020! ATENȚIE! STRUCTURA ȘI PROGRAMA au rămas la fel ca în anii anteriori! VEZI MAI JOS modele din anii anteriori:

A) MATEMATICĂ -clasa a 8-a:

 • sursa: subiecte.edu.ro

1) Simulare mate EN 2019 EDU:

2) Simulare mate EN 2018 EDU:

3) Simulare mate EN 2017 EDU:

4) Simulare mate EN 2016 EDU:

5) Simulare mate EN 2015 EDU:

6) Simulare mate EN 2014 EDU:

7) Simulare mate EN 2013 EDU:

 În mai 2014 am început acest proiect (#JitaruIonelBLOG -un „blog dedicat elevului”din dorința de a ajuta în mod gratuit cât mai mulți elevi (dar și părinți) cu materia ce sperie pe toată lumea: MATEMATICA! La acest proiect lucrez SINGUR, din pasiune, în timpul meu liber! Iar munca mea este răsplătită prin succesul de care se bucură acest blog, milioane de utilizatori au accesat materialele postate de mine. Vă mulțumesc! Nu uitați că accesul este GRATUIT la toate materialele postate pe blogul meu educațional.  În acest articol găsiți materiale utile pentru pregătirea examenelor de Evaluare Națională și BAC!

B) LIMBA ROMÂNĂ -clasa a 8-a:

 • sursa: subiecte.edu.ro

1) Simulare EN română 2019 EDU:

2) Simulare EN română 2018 EDU:

3) Simulare EN română 2017 EDU:

4) Simulare EN română 2016 EDU:

5) Simulare EN română 2015 EDU:

6) Simulare EN română 2014 EDU:

7) Simulare EN română 2013 EDU:

C) Simulări județene -clasa a 8-a:

Simulările date la nivel județean reprezintă modele pentru pregătirea SIMULĂRII din martie 2020. VEZI MAI JOS modele:

*) HUNEDOARA -ianuarie 2020: *Clasa a 8-a: Simulare (ianuarie 2020) Romana si Matematica -Evaluare Nationala 2020 -simulare judeteana Hunedoara


SIMULARE BAC 2020:

 • Subiectele din anii anteriori reprezintă modele pentru pregătirea simulării din 2020! Le aveți mai jos în format PDF:

Simularea EDU BAC 2019:

*Subiecte oficiale + bareme de corectare EDU:

Simularea EDU BAC 2018:

*Subiecte oficiale + bareme de corectare EDU:


EXEMPLE DE MATERIALE de pe blogul meu:


Coronavirus UPDATE:

VEZI ȘI: Ministerul Educației a decis să suspende olimpiadele școlare


Au trecut 5 ani de când am început proiectul „#JitaruIonelBLOG -un blog dedicat elevului”(site-ul educational www. profesorjitaruionel. com) cu ajutorul căruia zeci de mii de elevi din România au acces gratuit la materiale pentru pregătirea examenelor de Evaluarea Națională și BAC la matematică și la limba română(+ALTE MATERII BAC, variante oficiale edu rezolvate, lecții mate gimnaziu și liceu etc).

Evaluarea Națională 2020:


VARIANTE BAC 2020:

Lecții RECAPITULARE BAC:

*Pregatire BAC mate: exercitii rezolvate cu LEGI de compozitie (mate-info, stiinte, tehnologic si pedagogic)

*Lectii cu exercitii rezolvate matematica LICEU (+pregatire/ recapitulare BAC)

*Exercitii rezolvate cu matrice si determinanti date la BAC (Subiectul II.1 BAC matematica)

*Exercitii rezolvate BAC 2020 -matematica -cu derivate si integrale (SUBIECTUL III)

*BAC 2020 mate: tabel formule derivate si integrale


Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 19000 de membri. În acest grup, elevi care poate nu își permit meditații la matematică sau elevi care pur și simplu nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup va oferi ajutorul!

#JitaruIonelBLOG

Categorii:#JitaruIonelBLOG

Etichetat ca:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.