DESPRE MINE

DESPRE MINE:

 Mă numesc Jitaru Ionel, sunt profesor de matematică iar în timpul liber lucrez cu pasiune la acest blog (www.profesorjitaruionel.com), oferind în mod gratuit acces la rezolvări de variante, lecții de mate (liceu și gimnaziu) și tot ce ține în general de BAC și Evaluarea Națională la matematică dar și la celelalte materii de examen! Tot pe acest blog găsiți și materiale legate de examenele pentru profesori (de TITULARIZARE și DEFINITIVARE)!

  În mai 2014 am început acest proiect (#JitaruIonelBLOG -un „blog dedicat elevului”din dorința de a ajuta în mod gratuit cât mai mulți elevi (dar și părinți) cu materia ce sperie pe toată lumea: MATEMATICA! La acest proiect lucrez SINGUR, din pasiune, în timpul meu liber! Iar munca mea este răsplătită prin succesul de care se bucură acest blog, milioane de utilizatori au accesat materialele postate de mine. Vă mulțumesc!

 • AJUTĂ ȘI TU LA DEZVOLTAREA PROIECTULUI #JitaruIonelBLOG!

 • Dacă apreciezi munca mea la acest blog atunci poți ajuta contribuind la costul anual de întreținere al blogului. Până în acest moment am plătit singur această taxă către wordpress în fiecare an (în jur de 300 de euro!). Timp de 8 ani am investit peste 3000 de euro în acest blog (pe taxa anuala si pe reclamele de promovare a articolelor astfel incat lectiile gratuite sa fie vazute de cat mai multi elevi; pe lângă miile de ore investite în lecțiile cu acces gratuit!).
 • Poți ajuta cu orice sumă dorești! Ai nevoie doar de un card bancar:

 • https:// revolut.me/ionelblog

 • Pașii de urmat sunt simpli: click pe link, introdu suma în lei, alege plata cu cardul și asta este tot (nu ai nevoie de revolut pentru a face asta)!
 • revolut.me/ionelblog
 • ID revolut: @ionelblog
 • SAU cont bancar (titular cont JITARU IONEL):

 • RO26 BREL 0006 3007 6352 0100

 • Întrucât suntem o comunitate mare de oameni am zis să cer ajutorul vostru pentru plata acestei taxe (de exemplu dacă 100 de oameni contribuie cu 20 lei taxa este plătită). Această taxă ajută în primul rând la stocarea nelimitată de fișiere PDF în site (pe lângă altele -domeniu, siguranța că acest site nu o să pice, acces la diferite aplicații etc.), ceea ce este foarte important pentru ca acest blog să continuie să funcționeze normal!
 • https://revolut.me/ionelblog

 • ATENȚIE! Accesul rămâne gratuit indiferent dacă contribuiți sau nu dar aș aprecia foarte mult orice contibuție! Vă mulțumesc!


Mă bucur să vă anunț că astăzi am ajuns la 90 de MILIOANE DE VIZITE pe blog, anul 2022 fiind cel mai bun ca număr de vizualizări! VĂ MULȚUMESC!


NOU! Update la zi! VARIANTE BAC -teste de antrenament EDU:


Arhivă VARIANTE BAC:


Nu uitați că accesul este GRATUIT la toate materialele postate pe blogul meu educațional.  Dacă în 2014 blogul meu (www. profesorjitaruionel .com) a avut undeva la 1600 de vizite, în 2015: 550000, în 2016: 1.1 milioane de vizite, în 2017: 2.7 milioane de vizite, în 2018: 5.6 milioane de vizite, în 2019: 10 milioane de vizite, am ajuns la finalul lui august 2020 la peste 23 de milioane de vizite. Așadar blogul crește ca număr de vizualizări de la an la an, motiv pentru care vreau să vă mulțumesc că îmi apreciați munca depusă și că îmi susțineți articolele prin distribuiri pe rețelele de socializare!

statistici-august2020


Evaluarea Națională 2023:


STATISTICI 2019:

În luna IUNIE 2019 acest blog (www. profesorjitaruionel .com) a avut un număr de 1,7 MILIOANE de VIZUALIZĂRI (1,69M conform wordpress și 1,73M conform t5.ro) și peste 550000 de VIZITATORI uniciA fost cea mai bună lună din 2019 și recordul anterior de vizualizări! Vă mulțumesc și mă bucur că materialele postate de mine vă sunt de ajutor!

iunie2019

Au trecut 8 ani de când am început proiectul „#JitaruIonelBLOG -un blog dedicat elevului”(site-ul educational www. profesorjitaruionel. com) cu ajutorul căruia zeci de mii de elevi din România au acces gratuit la materiale pentru pregătirea examenelor de Evaluarea Națională și BAC la matematică și la limba română (+ALTE MATERII BAC, variante oficiale edu rezolvate, lecții mate gimnaziu și liceu etc).


STATISTICĂ BLOG 2020:

 În Clasamentul Blogurilor din România mă mențin în top 5(de câteva luni) -după numărul de vizitatori unici conform statisticilor Google ANALYTICS:

clasament-bloguri


EXEMPLE DE MATERIALE #JitaruIonelBLOG:

*NOU! Rezolvare Teste EN mate -clasa a 8-a: EN VIII mate: Teste REZOLVATE de Evaluare Nationala ce respecta noua programa de examen (fara materia din semestrul al II-lea)

*Rezolvare EN 2019 mate -clasa a 8-a: Rezolvare Evaluarea Nationala 2019 matematica -subiecte si barem EDU -20.06.2019 -clasa a 8-a

*clasa a 12-a -variante cu rezolvări BAC mate M1 (mate-info): Mate-Info M1: 46 variante oficiale EDU BAC matematica M1 -mate-info (cu rezolvari -bareme de corectare)

*Modele REZOLVATE BAC tehnologic -clasa a 12-a: MATE-TEHNOLOGIC- Modele rezolvate BAC MATEMATICA -clasa a 12-a

*clasa a 12-a -sesiunea specială BAC mate: Sesiunea Speciala BAC Matematica -subiecte si bareme Proba E.c) – sursa edu.ro

*Rezolvare Simulare mate -clasa a 8-a: REZOLVARE Simulare EN clasa a 8-a -Matematica (rezolvare subiecte Simulare Evaluarea Nationala)

*Modele rezolvate EN mate -clasa a 8-a: Modele rezolvate SUBIECTUL I EN VIII -matematica -clasa a 8-a (pregatire evaluarea nationala)

*Rezolvare Simulare mate -clasa a 7-a: REZOLVARE Simulare EN clasa a 7-a -Matematica (rezolvare subiecte Simulare Evaluarea Nationala -clasa a VII-a)

*clasa a 12-a -rezolvare modele BAC mate: Exercitii rezolvate BAC matematica -cu derivate si integrale (SUBIECTUL III)

*Simulare mate BAC clasele a 12-a +a 11-a: edu.ro -Simulare BAC XI XII Matematica -Subiecte si bareme -mate-info -stiinte -tehnologic -pedagogic -Proba E.c) -clasa a 11-a si clasa a 12-a

*PROGRAMA EN -clasa a 8-a: Metodologie +PROGRAMA Evaluarea Națională Matematică și Română -clasa a 8-a

*PROGRAMA BAC clasa a 12-a: Metodologie +PROGRAMA BAC pentru toate probele de examen

*clasa a 12-a –Peste 150 de variante BAC matematica M1, M2, M3-M4 pe specializari-sursa edu.ro +CALENDAR BAC

*clasa a 8-a –Calendar +90 modele EDU Evaluarea Nationala Matematica si Limba romana -clasa a 8-a

*clasa a 8-a –Intervale in R. Intervale marginite, nemarginite si simetrice (teorie +exercitii rezolvate +grafice + inecuatii cu modul in R -clasa a 8-a)

*clasa a 12-a –Legi de compozitie. Proprietati. Exercitii rezolvate BAC (+exemple comutativitate, asociativitate, element neutru, element simetrizabil)

*clasa a 12-a –Integrale rezolvate + fisa de lucru cu PRIMITIVE (exercitii variante BAC)

*clasa a6-a –Operatii cu multimi (exercitii rezolvate clasa a 6-a) 

*clasa a 12-a –Pregatire BAC MATE #2 -Teorie si exercitii rezolvate matematica clasa a 9-a: A)Progresii aritmetice si B)Progresii geometrice -formule si exemple  

*clasa a 7-a –Patrulaterul convex (probleme rezolvate geometrie clasa a 7-a) 

*clasa a 8-a –EN VIII: Model rezolvat #1 Simulare matematica Evaluarea Nationala -clasa a -8-a 

*clasa a 12-a –Pregatire BAC mate #1 -teorie si exercitii rezolvate matematica clasa a 9-a pentru: A.Logica matematica, B.Inductia matematica si C.Multimea R 

*clasa a 12-a –Subiecte rezolvate detaliat BAC 2017 Matematica M1, M2, M3- sesiunea august-septembrie

*clasa a 12 -a –BAC: subiecte rezolvate la Matematica M1, M2, M3 (+subiecte-bareme EDU PDF) 28 iunie

Nu uitați să folosiți butonul de search pentru a căuta anumite materiale dar și meniul blogului. Pe blogul meu găsiți lecții de matematică cu exerciții rezolvate de gimnaziu și liceu, modele rezolvate de Evaluare Națională și BAC, arhivă EDU de modele pentru toate materiile, și orice noutate ce ține de educație(calendare școlare, calendarul examenelor din fiecare an, concursuri școlare, simulări, sesiuni de examene, rezultate de la examene sau de la admitere și multe altele).


RECORDURI(personale):

*Vă mulțumesc! Pe 28 aprilie 2020 am înregistrat cel mai mare număr de vizualizări într-o singură zi: 244204! *În aprilie 2020 am ajuns pe locul 1 în Clasamentul blogurilor din România și pe locul 5 în Clasamentul GENERAL (conform Google Analytics):

blog.28Aprilie

general.28Aprilie

*În martie 2019 am ajuns pe locul 1 în Clasamentul blogurilor din România și pe locul 5 în Clasamentul GENERAL (conform Google Analytics):

Vă mulțumesc pentru vizite!


O rugăminte am și eu: Dă te rog un share (la articolele postate pe acest blog) pe facebook în diverse grupuri(sau pe alte rețele de socializare) ca să știe cât mai mulți de existența acestor materiale! MULȚUMESC!


Q&A MATEMATICA -ajutor gratuit la mate pe facebook:

-Un alt proiect drag mie este grupul de facebook: „Q&A matematica -ajutor tema mate Romania”, proiectul pe care l-am creat acum ceva ani. Grupul a ajuns la peste 28000 de membri.

-În acest grup, elevi și părinți care nu știu să rezolve o problemă la mate, pot cere ajutorul în grup postând o poză cu exercițiul pe care nu știu să îl rezolve. Cu siguranță cineva din grup vă va oferi ajutorul!

*VEZI când vine vacanța aici: CALENDAR AN SCOLAR 2022-2023 (STRUCTURA NOULUI AN SCOLAR)

1

Haide și tu în grup, e GRATUIT!

 Dacă ești pasionat de matematică sau pur și simplu te pricepi la mate, haide și tu în grup să îi ajuți pe alții să rezolve anumite exerciții sau chiar să propui exerciții și rezolvări!!! *Cel mai ușor este să faci o poză cu telefonul la exercițiul pe care nu știi să îl rezolvi și postează poza pe facebook! Important e să se înțeleagă cerința! #QAMatematica #JitaruIonelBLOG


*BACALAUREAT:
1) MATE: Pe acest blog găsiți tot ce aveți nevoie pentru pregătirea examenului național de bacalaureat indiferent dacă sunteți la profil PEDAGOGIC, TEHNOLOGIC , ȘTIINȚE ALE NATURII sau MATE-INFO. Testele propuse și rezolvate sunt recomandate pentru orice elev ce dorește să treacă cu bine examenul de BAC. De asemenea aveți rezolvate în totalitate clasicele variante BAC din 2009 (M2)2)Alte materii: Pe acest blog găsiți noutățile legate de BAC pentru toate probele scrise: VARIANTE BAC 2023 -toate probele scrise!

*EVALUAREA NAȚIONALĂ:
Pe acest blog găsiți tot ce aveți nevoie pentru pregătirea examenului de Evaluare Națională (subiecte din anii anteriori rezolvate complet, simulări, teze etc).


CONTACT:


POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE:

Puteți citi detalii despre politica de confidențialitate a site-ului aici:

Să aveți o zi frumoasă! #JitaruIonelBLOG

118 răspunsuri »

 1. Multumim pentru ajutor! Maine e ziua cea mare, iar cunostintele pe care le detin au fost dobandite aici. Singura pregatire facuta a fost in mediul online pe acest blog. La cat mai multe postari, la cat mai multe note mari tuturor!

 2. Eu am luat 8.4 la mate la BAC, la stiinte ale naturii! Va multumesc pentru ajutorul acordat si pentru rabdarea avuta pe tot parcursul anului scolar!

 3. Vreau sa va multumesc caci cu ajutorul dumneavostra am urcat de la 5,7 (cat am luat la simulare) la o nota de 8.15 la BAC la M1! Multumesc inca odata si va doresc cat mai multe generatii de elevi pregatiti cu note mari!

 4. Felicitari domnule profesor ! Sunteti f. temeinic in ceea ce faceti, va spune o absolventa de Fac de Matematica,care a lucrat in informatica 37 ani, dar care a facut meditatii. pacat ca atunci cand eram de vasta dumneavoastra nu erau bloguri, probabil as fi facut si eu asa. ma regasesc in ceea ce faceti.
  Cu stima,
  D. Balan

 5. Apreciez in mod deosebit continutul acestui blog. Sunt foarte putini oameni care sa munceasca atat de ordonat si cu atata pasiune. Rezultatul este un instrument deosebit de util celor ce doresc sa invete, precum si parintilor si bunicilor care se straduiesc sa-si ajute copiii si nepotii. Gasesti pe blogul domnulu profesor Ionel Jitaru o multitudne de informatii utile si necesare pentru toti anii de scoala. Este de evidentiat volumul urias de munca folosit pentru rezolvarea detaliata a subiectelor propuse sau date la examenele de bacalaureat.
  Meritati toata stima si toate felicitarile noastre, domnule profesor!
  Continuati! Ramane ceva remarcabil si de mare utiltate in urma dumneavoastra.
  .
  Un Bunic-inginer pensionar pe care il faceti fericit ca poate sa-si ajute nepotii valorificand munca dumneavoastra!

 6. Domnul profesor Jitaru face o treabă grozavă, nu numai pe blog, ci și cu elevii în particular. După ce a făcut meditații cu dânsul, fiul meu meu a făcut progrese semnificative. Vă mulțumim frumos și vă dorim succes în continuare!

 7. Buna seara domnule profesor! Va felicit pentru toata munca depusa, este cu adevarat de mare mare folos pentru cei care sunt interesati sa dezlege tainele matematicii… am o nelamurire, daca ma puteti ajuta, nu inteleg la integrale, cand se foloseste integrarea prin parti si cand se foloseste schimbarea de variabila. Va multumesc,!

 8. Multumim frumos pentru ajutor. Ne sunt de mare folos testele si modalitatile de rezolvare, mai ales acum pe timp de carantina.
  Multa sanatate !

 9. Vă salut și vă felicit pentru activitatea pe care o desfășurați! Sunt un inginer preocupat de matematică și mi-au fost de mare ajutor problemele de gimnaziu, împreună cu rezolvările, postate de dvs. Acum vreau să fac pasul următor, și anume materia de liceu, de aceea vreau să vă-ntreb dacă aveți cumva toate subiectele, împreună cu rezolvările, date de-a lungul timpului la matematică, măcar din 1990 (observ că le aveți din 2014 încoace!) încoace, eventual și subiecte de rezervă sau antrenament! MULȚUMESC ANTICIPAT PENTRU RĂSPUNS!

  • Nu am variante înainte de 2009! Mă axez să ajut actualele și viitoarele generații de elevi și atunci subiectele trebuie să fie cât mai actuale ca și dificultate. De aici perioada 2009-2014-2020!

 10. Recomand! Cu ajutorul dumnealui am reușit sa obțin nota 8,60 in Evaluarea Naționala la matematică! Vă mulțumesc pentru ajutorul acordat și pentru profesionalismul de care ați dat dovadă!

 11. Am luat 9.50 la evaluare nationala , nota la simulare fiind 7,80. Multumesc frumos pentru tot ajutorul acordat !

 12. Am luat 9.50 in E.N, un progres imens avand in vedere ca nota de la simulare a fost 7.80. Multumesc frumos pentru ajutorul acordat!

  • Bravo! Mă bucur sincer pentru progresul înregistrat și știam că ești capabilă să iei o notă foarte bună la matematică!
   Succes la liceu! ^_^

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.